Nieuws

Gezocht voor interview

Geplaatst op: 15-11-2016

Ben je (recent) vegetariër geworden en heb je met je keuze het hele gezin aangestoken? Met andere woorden, dankzij jou eten ze nu allemaal geen vlees meer? Dan zijn we op zoek naar jou voor een interview in het Nederlandse ouderblad: Naar school.

Ben je tussen de 6 en 12 jaar oud en vind je het leuk om met je ouders en broers/zussen geïnterviewd en gefotografeerd te worden? Stuur dan een e-mail naar Suzanne Bergman: bergmanteksten@gmail.com.

Met je keuze aanzetten tot verandering, omdat je duurzamer, bewuster of gezonder wilt leven!

» Laat een berichtje achter

Nieuw: Het Forest Feast Kookboek voor kids

Geplaatst op: 01-09-2016

HetForestFeast_250x187Er ligt weer een nieuw vegetarisch kinderkookboek in de winkel! Het Forest Feast kookboek voor kids – kleurrijke en vegetarische gerechten voor jong en oud!

Feestje

Joepie! Dat was ongeveer het eerste wat we hier op de redactie uitriepen toen we hoorden dat er een nieuw vegetarisch kinderkookboek onderweg was. Ze zijn er wel, maar wat ons betreft té weinig, dus de verwachtingen waren hooggespannen… En wat een mooi boek lag daar ineens op ons bureau! De Amerikaanse schrijfster Erin Gleeson heeft er echt een feestje van gemaakt, met prachtige natuurfoto’s, kleurige tekeningen, lekkere en leuke recepten en goede en simpele uitleg.

Erin Gleeson woont in een klein houten huis in de bossen van Noord-Californië. Daar begon ze haar blog Forest Feast. In 2014 verscheen haar eerste Forest Feast Kookboek – eenvoudige vegetarische gerechten uit mijn zomerhuis, dat al snel een hit werd. Begin van de zomer kwam de Forest Feast kindereditie uit, speciaal voor haar zoon Ezra.

Weinig tekst, veel foto’s

Het boek is ingedeeld in meerdere hoofdstukken: een intro met tips over bereiding, keukengerei en snijtechnieken, gevolgd door Snacks, Dranken, Salades, Maaltijden, Wie zoet is… en Feest! Allemaal met weinig tekst, maar veel foto’s en tekeningen. Heerlijk om naar te kijken! Misschien slaan niet alle recepten en ingrediënten meteen bij je aan qua smaak, maar ze zijn wel feestelijk en super makkelijk om te maken. Dus toch maar eens proberen of je maakt ze eerst een keer voor je ouders klaar.

Favorieten

Onze favorieten zijn de watermeloensalade, de quiche met regenboogsnijbiet en de pizza met paprika en pesto, maar eigenlijk is er teveel lekkers om uit te kiezen! Kort samengevat: heb je zin in meer creativiteit in de keuken en ben je gek op lekker vegetarisch eten, dan is dit boek echt iets voor jou!

Mail&Win-actie

Het leuke is dat Vegakids een exemplaar van dit kleurrijke kinderkookboek mag weggeven! Wat je daarvoor moet doen zie je in de Mail&Win-actie van 1 september tot en met 31 oktober 2016!

» Laat een berichtje achter

Je wordt gezocht!

Geplaatst op: 15-05-2016

Zapp-Echt-Gebeurd_250x187Voor een nieuwe jeugddocumentaire zoekt documentairemaker Ivanka Bakker kinderen van 9 tot 12 jaar die voor een jaar vegetariër of veganist willen zijn. Samen met producent Hollandse Helden gaat ze één persoon in beeld brengen. Ben jij dat toevallig? Of ken je iemand in je omgeving die op het punt staat deze stap te zetten en zijn/haar verhaal goed kan vertellen? Geef het door en/of neem contact op met Ivanka. Je kunt haar bellen op 06 – 26 37 20 38 of stuur een e-mail. Ze hoort graag jouw verhaal. Alvast bedankt!

Ivanka: Waarom wil je het eigenlijk? En mag je wel vegetariër of veganist zijn van je ouders? Wat mag je eigenlijk wel en wat mag je niet eten? En weet je waarom? Heb je speciale hobby’s die met dieren of natuur te maken hebben?

» 3 Reacties

Ken je de dames van Chef Het Samen al?

Geplaatst op: 04-05-2016

Chef_Het_Samen_drieluik_250x850Het zijn Liz & Polly! Allebei 10 jaar en de buurmeisjes van Keet Smakelijk. Samen vormen ze het kookduo van Chef Het Samen: een kookvlog voor en door kinderen met groente in de hoofdrol. Ze maken serieuze gerechten, maar vooral op een niet-serieuze manier. Liz & Polly koken en keten er lekker op los! De stoere Bliek (13 jaar) is de vaste cameraman van het stel en monteert de filmpjes voor hun eigen YouTube-kanaal.

Geen pannenkoeken en taart. Maar serieuze gerechten, met groente in de hoofdrol.

Misschien worden Liz & Polly wel (wereld)beroemd! Het blijft niet bij de filmpjes alleen, er zijn ook plannen voor een kookboekenserie. Te beginnen met Chef Het Samen met Tomaat! ‘Recepten en how-to foto’s worden afgewisseld met maffe tomatenweetjes, proefjes, kweekinstructies, korte strips, serieuze info en kooktechnieken. Natuurlijk bestaan die recepten niet alleen uit tomaat, maar wordt er uitgebreid gecombineerd met andere groentesoorten.’

And the winner is?

Zo’n kookboekenserie komt er niet zomaar. Daar is veel geld voor nodig. Om het eerste boek te kunnen maken hebben Liz & Polly meegedaan aan een crowdfundingswedstrijd op het platform Voor de Wereld van Morgen (van de ASN Bank) en Oneplanetcrowd. Ze wonnen! Samen met 5 andere projecten werd Chef Het Samen gekozen uit 125 inzendingen.

Wat is Crowdfunding ook alweer? Het is een publieke actie waarbij iedereen zijn financiële steentje bij kan dragen. Dus, wil je Liz & Polly helpen en als eerste het kookboek Chef Het Samen met Tomaat ontvangen (en vele extra’s, zoals gratis verzending, een zakje biologisch tomatenzaad en exclusieve tomatenkaarten)? Gooi het idee bij je ouders in de groep en word ambassadeur van Chef Het Samen! Dit kan al vanaf 17 euro. Doen! Check: Chef Het Samen – kinderen & groente worden vrienden! Op dit moment is 52% van het fundingsbedrag opgehaald door 73 funders. De voorverkoop loopt tot en met 31 mei. Doe mee en spread the word! Op naar de 100%, zodat de drukpersen warm kunnen gaan draaien! ‘Let’s rock met die tomaten!’

Verover een plekje op de Tomato Wall of Fame!

Wat helemaal leuk is, je kunt ook letterlijk onderdeel worden van de tomatengekte van Chef Het Samen (met Tomaat)! Hoe? Check: sta jij straks ook op de tomato wall of fame?

Tomatify yourself! En maak jezelf onsterfelijk op de Tomato Wall of Fame.

» Laat een berichtje achter

Zin in een tuinfeestje?

Geplaatst op: 15-04-2016

Moestuinpakket_250x187

Ben je binnenkort jarig en heb je zin in een tuinfeestje? Dan hebben we een leuke groene tip voor je!

De Kinderkooktuin & Gerei geeft moestuin- en kooklessen, cursussen, workshops én kinderfeestjes op locaties in Midden-Nederland (provincie Utrecht). Je leert alles over zaaien, oogsten, koken en gezond eten. Er wordt gewerkt met biologische en seizoensgebonden streekproducten.

De Kinderkooktuin & Gerei: Niet alle worteltjes zijn even mooi en recht, maar smaken misschien juist daarom nog wel lekkerder!

Nu ook in Zuidwest-Nederland!

Woon je in het zuidwesten van het land? Dan zit je goed! De Kinderkooktuin is sinds kort ook actief in Zuidwest-Nederland en wel op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. Van hieruit worden de provincies Zeeland, Zuid-Holland en West-Brabant bediend. Met binnenkort ook kinderkookworkshops met zeegroenten in de hoofdrol! Mmm!

De Kinderkooktuin & Gerei: Sperziebonen, courgettes en tomaten groeien in de winter niet buiten op het land, maar in de kas of komen uit het buitenland. Het kost dus veel meer energie om ze in het winterseizoen te laten groeien.

Mail&Win

Heb je groene vingers en passie voor koken? Kijk dan snel bij de Acties. Van half april tot half mei maak je kans op het hippe moestuinpakket ‘De KinderMoestuin voor Junior Kookliefhebbers’ van De Kinderkooktuin & Gerei! Veel succes!

» Laat een berichtje achter

 
Contact - Over Vegakids

2014-2017 © Vegakids.nl