De allereerste Nationale Week Zonder Vlees. Doe je mee?

Geplaatst op: 12-02-2018

NWZV_drieluik_250x775Het is bijna zover. Maandag 5 maart start voor de allereerste keer in Nederland de Nationale Week Zonder Vlees! Deze week is in het leven geroepen door Isabel Boerdam (27). Een vrolijke smulpaap die op haar negende vegetariër werd en nu een echte vegetarische foodexpert is. In 2013 richtte ze het Food & Lifestyle blog De Hippe Vegetariër op en een paar jaar later verscheen haar gelijknamige boek. Vorig jaar besloot ze dat het tijd werd voor meer…

Tijd voor de Nationale Week Zonder Vlees! De week wordt (financieel) gesteund door een lange lijst van bedrijven uit de foodsector. ‘Wij vinden dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is en willen een flexitarisch eetpatroon, waarin vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische of plantaardige gerechten, promoten. Vaker een dagje geen vlees of vis eten is een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens, dier en milieu. Iedereen die het volhoudt om gedurende één week geen vlees te eten bespaart maar liefst: 7 maanden douchewater, 111 kilometer autorijden, 1 blije kip en 7 maanden werk voor een boom.’

Tip je ouders!

Heb je zin om mee te doen? Tip je ouders en schrijf je in met het hele gezin! Iedereen die zich inschrijft, ontvangt gratis het Week Zonder Vlees-magazine (zolang de voorraad strekt per post, daarna digitaal). Hierin vind je inspiratie om zeven dagen te genieten; met recepten, interviews, groenteweetjes, kooktips en meer.

Veel mensen hebben vooroordelen over vegetarisch eten: het is saai, smakeloos of ingewikkeld. Ik ben ervan overtuigd dat proberen en proeven leidt tot geloven. Want vegetarisch eten is juist verrassend, smaakvol en helemaal niet moeilijk! Iedereen die meedoet met de Nationale Week Zonder Vlees zal na deze zeven dagen makkelijker zijn weg vinden in de vegetarische en plantaardige keuken.

Tip je leraar/docent!

Je kunt ook met je hele klas meedoen! ‘We hebben een speciaal lespakket ontwikkeld voor basis- en middelbare scholen waarin je wordt uitgedaagd met elkaar na te denken over wat gezonde, duurzame voeding is.’ Dus tip je leraar/docent, want alle klassen die meedoen ontvangen een leuke, gezonde, eetbare verrassing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 
Contact - Over Vegakids

2014-2018 © Vegakids.nl